Khamis, 7 April 2011

Khidmat Komuniti Sosial

Segamat- Kraftangan Malaysia Cawangan Johor telah mengadakan program "Khidmat Komuniti Sosial" pada 4 April 2011 di Perkampungan Orang Asli Ulu Juasseh, Segamat. Program ini bertujuan bagi persediaan tempat sempena Latihan Jangka Pendek (LJP) Anyaman Rotan yang akan diadakan di sana bermula 15 April 2011.


Pihak Kraftangan Malaysia Cawangan Johor ingin mengucapkan jutaan terima kasih ke atas kerjasama yang diberikan oleh Jabatan Kemajuan Masyarakat (KEMAS) Daerah Segamat, Jabatan Kemajuan Orang Asli (JAKOA) Daerah Segamat dan penduduk kampung Orang Asli Ulu Juasseh terutamanya tok batin, Encik Dagoh di sepanjang program ini dijalankan. Pihak pengurusan Kraftangan Malaysia Cawangan Johor juga ingin mengucapkan sekalung tahniah kepada semua anggota kerja yang terlibat bagi menjayakan program tersebut.


Semoga program ini diteruskan pada akan datang untuk mengeratkan hubungan perpaduan antara anggota kerja Kraftangan Malaysia Cawangan Johor dengan kumpulan komuniti yang disasarkan bagi membangunkan dan mempergiatkan industri kraf tempatan ke peringkat seterusnya di persada Negara. Sekian.