Selasa, 30 November 2010

Sesi Lawatan Kerja & Perbincangan Bagi Program Kerjasama Kebudayaan dan Kesenian (UTM-Kraftangan Malaysia Cawangan Johor)

Larkin- Anggota kerja dari Unit Kebudayaan, Universiti Teknologi Malaysia (UTM) telah mengadakan sesi lawatan ke pejabat Kraftangan Malaysia Cawangan Johor (PKKMCJ) pada hari ini bagi membincangkan program kerjasama Kebudayaan dan Kesenian antara UTM dengan PKKMCJ.


Dimaklumkan pihak UTM dalam proses merangka perancangan aktiviti kebudayaan dan kesenian sepanjang tahun 2011 bagi menjana minda kreatif dan inovatif para pelajar mereka bersama usahawan kraf di sini. Beberapa usul cadangan diketengahkan dan kesefahaman juga telah dicapai antara kedua-dua pihak semasa sesi perbincangan tersebut dijalankan.

Semoga kerjasama ini dapat terjalin antara kedua-dua pihak mulai tahun 2011 agar kebudayaan dan kesenian di Negeri Johor berterusan bagi menjana kreativiti dan berkongsi pengalaman bukan sahaja di kalangan para pelajar malah usahawan kraf di sini. Program kerjasama ini dapat memupuk rasa cinta mereka terhadap buatan kraf Malaysia malah mengajar mereka untuk memeliharanya sebagai warisan di kalangan generasi masa akan datang.