Khamis, 4 November 2010

Taklimat dan Latihan Sistem Maklumat Pengurusan Sumber Manusia (HRMIS)- Modul Pengurusan Prestasi (SKT/LNPT)

Johor Bahru- Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan Malaysia (KPKK) dengan kerjasama Jabatan Penyiaran Malaysia, Negeri Johor telah menganjurkan "Taklimat dan Latihan Sistem Maklumat Pengurusan Sumber Manusia (HRMIS) bagi Modul Pengurusan Prestasi- (Sasaran Kerja Tahunan-SKT dan Laporan Nilaian Prestasi Tahunan-LNPT)" bagi tahun 2010. Taklimat ini telah diadakan pada hari ini yang bermula pada pukul 8.30 pagi dan berakhir pada pukul 1.00 petang di Bilik Mesyuarat, RTM Johor.


Sesi taklimat dan latihan tersebut bertujuan untuk memberikan penerangan dan pendedahan secara hands on bagi melaksanakan SKT dan LNPT pada tahun 2010 yang telah ditetapkan oleh Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia melalui Surat Pekeliling Perkhidmatan Bil. 20 tahun 2008 iaitu Pelaksanaan Modul Pengurusan Prestasi Submodul Laporan Nilaian Prestasi Tahunan.


Antara pegawai-pegawai Kraftangan Malaysia Cawangan Johor yang menghadiri taklimat tersebut ialah:
 1. Encik Ahmad Faudzi B. Md. Ghazali (Pengarah)
 2. Cik Saihazra Izreen Bt. Hamzah (Penolong Pengarah)
 3. Puan Nurulniza Bt. Masuan (Penolong Akauntan)
 4. Puan Hardiana Bt. Johar (Pereka)

Lawatan Kraf dari Dharma Wanita Persatuan Konsulat Jenderal Republik Indonesia

Larkin- Perbadanan Kemajuan Kraftangan Malaysia Cawangan Johor telah menerima kunjungan dari Dharma Wanita Persatuan Konsulat Jenderal Republik Indonesia (DWP-KJRI), Johor Bahru pada 3 November 2010 yang dihadiri seramai 11 orang yang bermula pada pukul 11.30 pagi. Kunjungan ini bertujuan untuk mengeratkan silaturrahim antara DWP-KJRI Johor Bahru dengan Kraftangan Malaysia Cawangan Johor di samping memberi pendedahan kepada mereka tentang pembuatan kraftangan Malaysia di sini.


Antara peserta DWP-KJRI ialah:
 1. Ibu Agung Kartika Jonas
 2. Ibu Pratiwi Sastradiredja
 3. Ibu Cita Norwin Anwar
 4. Ibu Deviana Dewanto
 5. Ibu Yati Eman
 6. Ibu Atic Nelwansyah
 7. Ibu Maya Ridwan
 8. Ibu Kanti Muchtar
 9. Ibu Neli Rizal
 10. Ibu Rahma Arif
 11. Ibu Maya Tohari
Manakala Kraftangan Malaysia Cawangan Johor telah diketuai oleh pengarah iaitu Encik Ahmad Faudzi dan antara program-program yang dijalankan ialah:

Galeri WarisanBilik Latihan Jangka Pendek (Tenunan Serat Nenas)Inkubator Kraf (Canting Batik)Perkampungan KrafPusat Jualan