Ahad, 17 Julai 2011

Majlis Perpisahan Pelajar Latihan Industri UNIMAS

Larkin- Kelab Sukan dan Kebajikan Kraftangan Malaysia Cawangan Johor (KSKKMCJ) telah mengadakan Majlis Perpisahan selepas berakhirnya program Hari Bertemu Pelanggan 2011. Majlis yang bermula pada pukul 8.30 malam itu bertujuan untuk meraikan pelajar-pelajar Latihan Industri dari Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS) bagi menghargai jasa mereka di atas komitmen dan sumbangan yang diberikan sepanjang tempoh 2 bulan di PKKMCJ. Penyerahan sijil penghargaan telah disampaikan oleh Pengerusi KSKKMCJ, Cik Saihazra Izreen bt. Hamzah dan diiringi oleh Naib Pengerusi KSKKMCJ, Encik Khairul Irwan Suhaidi b. Mansin. Pihak pengurusan ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada kelima-lima pelajar ini dan pihak kami mendoakan semoga mereka berjaya menjadi insan cemerlang pada masa hadapan. Sekian.


PELAJAR LATIHAN INDUSTRI

AYU

FARAH

INTAN

ZAI

ZIZI

Pendidikan Kraf Peringkat Negeri Johor

Larkin- Kraftangan Malaysia Cawangan Johor telah menganjurkan program Pendidikan Kraf peringkat Negeri Johor bersempena Hari Bertemu Pelanggan 2011 yang diadakan pada 12 Julai yang lalu. Program ini mensasarkan sejumlah peserta berskala besar dan pihak Kraftangan Malaysia Cawangan Johor telah mencapai sasaran tersebut dengan penyertaan seramai 522 orang menyertainya yang terdiri daripada pelajar sekolah peringkat menengah dan rendah, guru-guru, Puspanita Cawangan Negeri Johor, Pertubuhan UMMI Mawanis dan masyarakat awam.


Program ini terbahagi kepada tiga kategori iaitu:

- Mewarna Batik


- Mewarna Pasu Seramik


- Anyaman Rotan


Pihak Kraftangan Malaysia Cawangan Johor ingin mengucapkan tahniah kepada semua pemenang bagi tiga kategori tersebut serta syabas kepada semua anggota kerja dan pelajar latihan industri yang bertungkus-lumus untuk menjayakan program Pendidikan Kraf Peringkat Negeri Johor. Ucapan setinggi-tinggi terima kasih kepada Jabatan Penyiaran Malaysia (RTM) Negeri Johor dan Johor FM kerana kesudian mereka untuk mengadakan segmen siaran televisyen dan radio edisi selatan bagi mempromosikan program Hari Bertemu Pelanggan dan Pendidikan Kraf Peringkat Negeri Johor yang dianjurkan oleh Kraftangan Malaysia.

Antara gambar-gambar pemenang bagi tiga kategori pendidikan kraf:

- Mewarna Batik


- Mewarna Pasu Seramik


- Anyaman RotanAntara gambar-gambar menarik dari penyertaan sekolah-sekolah: